Szüreti lilakáposzta saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
30 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
1 kg lilakáposzta 32 1.7 0.2 5.7 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat felmelegítjük és a köménymagot kipattogtatjuk rajta, majd hűlni hagyjuk. A kitorzsázott káposztát besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd leöntjük az olajból, ecetből és mézből kevert öntettel. Néha átforgatva, egy órát pihentessük. Lecsepegtetjük, majd belekeverjük a durvára vágott diót és a leszemezett szőlőt.
Leheletnyi borssal meghintve tálaljuk.