Bostoni burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Bostoni burgonya
Burgonyapüré
Bostoni burgonya A burgonyapürét, a reszelt hagymával meg a tojásokkal kézi habverővel jól kikeverjük, és vastagon kivajazott tepsibe terítjük. A tetejére vajat reszelünk, pirospaprikával meghintjük és a forró sütőben, pirosra sütjük. Burgonyapüré Az apróra vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük, leszűrjük, forrón áttörjük. A vajjal, a felforrósított tejjel és a reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Kézi habverővel vagy fakanállal tegyük, géppel csak ragacsos masszát kapunk. A tej mennyisége a burgonya minőségétől függ, több, kevesebb is lehet. Habkönnyű, kívánatos ételt kell kapjunk. Roboráló diéta esetén, tej helyett, tejszín is használhatunk. Semleges ízű köret, zsenge zöldségek, nem túl fűszeres húsok kísérője. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||