Kapris-citromos sertésborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A sertésbordákat gyengéden kiverjük és szélükön a hártyát bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával, kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Egy serpenyőbe öntjük a bort, hozzáadjuk a kaprit és a citrom lereszelt héját és elforraljuk a levét. Felöntjük a húsalaplével, a felére beforraljuk, közben sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Ha beforrt belekeverjük a felkockázott vajat és ha elolvadt, a hússzeleteket visszatéve, átmelegítjük. Párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||