Sonkás galambbegysaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket és a sonkát kockára vágjuk, majd a galambbegysalátával együtt, a tartármártással összeforgatjuk. Jól behűtve, barna kenyérrel tálaljuk.