Fahéjas sütőtökhab (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Kártyaparti , Teaparti, Tizórai gyerekeknek , Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőtök súlya tisztítva, sütve értendő. A tököt megsütjük, majd kihűtjük. Botmixerrel alaposan összezúzzuk vagy szitán áttörjük. Belekeverjük a többi hozzávalót és habszifonba töltjük. Tálkákba spricceljük, a tetejükbe ostyarudat dugva, tejszínhabrózsákkal tálaljuk.