Holland pecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1.2 kg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szépen megformázott borjúcombot sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített vajon, körben elősütjük. Római tálba tesszük, a sütőzsiradékkal együtt és a babérleveleket mellé dobjuk. Annyi tejjel, melyben elkevertük a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, öntjük fel, amennyi, majd nem ellepi. Hideg sütőbe tesszük, majd 160 fokon másfél órát pároljuk. Felszeletelve, a saját szaftjával leöntve, főtt burgonyával tálaljuk.