Karácsonyi omlós perec (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet, a hideg vajat, a sót és a cukrot késes keverőben összedolgozzuk, majd a tolással és a mandulaaromával tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az ételfestéket. Hűtőben, mindkét tésztát, egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán a tésztákat fél centi vastagra nyújtjuk és ugyanilyen széles csíkokra vágjuk. A csíkokat kerekre sodorjuk és két-két különböző színű tésztát összesodrunk, majd pereccé tekerjük. Az egyik szélére egy cseresznyét teszünk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 175 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. Nem tűzforrón, de még melegen vegyük le a tepsiről. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||