Paradicsomos-boros szarvasrolád (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A szarvascombot felszeleteljük és vékonyra verjük. Sóval meghintjük. Két tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. Elkeverjük a ledarált baconnal, a tejben beáztatott és jól kicsavart zsemlével, egy fej, kevés olajon megpárolt hagymával, az elkapart májjal, a kakukkfűvel, a nyers tojással, majd sóval borssal ízesítjük. Ezt a masszát a hússzeletek egyik szélére rakjuk, majd a két oldalát behajtva feltekerjük és konyhai zsineggel átkötjük. A másik hagymát félfőre vágjuk és megpirítjuk a maradék olajban. Körbesütjük rajta a roládokat, ha szépen megpirultak felöntjük a borral, mellédobjuk a zellert, a borókabogyót, a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Félpuhára pároljuk, felöntjük a paradicsomlével és készre főzzük. Ha túl savanyúnak érezzük a mártást, kevés cukorral igazítsunk az ízén. A roládokról bontsuk le a zsineget és ferdén felszeletelve tálaljuk. Burgonyafánkkal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||