Hagymás-baconos bab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rátesszük a félfőre vágott lilahagymát és kevergetve, negyed órát pároljuk. Belekeverjük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és még öt percig sütjük. Felöntjük a vörösborral, összeforraljuk, majd beleöntjük a lecsöpögtetett babkonzervet. Mire újraforr, tálalható. Ropogós bagettet adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||