Metélőhagymás burgonyapüré (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Timmy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Sós vízben főzzük a felkockázott burgonyát puhára. Szűrjük le és hagyjuk kicsit szikkadni. Törjük át, majd keverjük, kevés fehérborssal, a vajjal és a forró tejjel habosra. Gépet ne használjunk! Végül forgassuk bele a finomra vágott metélőhagymát.