Sertésborda almás, zelleres sörmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Pároljuk meg, a félfőre vágott hagymát, a felhevített vajban. Amikor aranybarnává válik, dobjuk hozzá a az apróra felkockázott zellert és almát. Rövid pirítás után, öntsük fel a sörrel, majd főzzük 20 percig. Közben sóval, borssal ízesítsük. A végére csak, annyi leve maradjon, hogy mártás sűrűségű legyen. A húst gyengéden verjük ki és sóval, borssal meghintve, forró olajon süssük pirosra. A mártással leöntve, burgonyapürével tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||