Sertésborda almás, zelleres sörmártással (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl barnasör 51 0 0 5.9 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 szelet sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Pároljuk meg, a félfőre vágott hagymát, a felhevített vajban. Amikor aranybarnává válik, dobjuk hozzá a az apróra felkockázott zellert és almát. Rövid pirítás után, öntsük fel a sörrel, majd főzzük 20 percig. Közben sóval, borssal ízesítsük. A végére csak, annyi leve maradjon, hogy mártás sűrűségű legyen.
A húst gyengéden verjük ki és sóval, borssal meghintve, forró olajon süssük pirosra.
A mártással leöntve, burgonyapürével tálaljuk.