Véres hurka Bozi módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 90 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Adventi receptverseny, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Sós, Hideg téli napokra, Szilveszter, Farsang, Szabadban, Húsételek Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apró kockára vágjuk és a felét kisütjük. A zsiradékot elfelezzük. Az egyik felében megpirítjuk az apró kockára vágott zsemlét, a másik felében a finomra vágott hagymát. A zsemlekockákra öntjük a vért, átforgatjuk és hagyjuk, hogy kissé beigya. Végül az összes hozzávalót jól elkeverjük. Ha a töltéshez túl sűrű lenne, kevés abalével hígítsuk. Nem túl szorosan bélbe töltjük, majd a végeit elkötjük. 80 fok körüli vízben bő fél órát abáljuk, majd hideg vízben lehűtjük. Leszárítva hűtőbe vagy mélyhűtőbe tesszük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||