Zöldséges-tejszínes sertésborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Koleszban főztük, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségkeveréket, kevés sóval ízesített vízben félpuhára pároljuk. A sertésszelet hártyáját több helyen bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal meghintve, a forró olajban megsütjük. Kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a végén belekeverjük a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, a hússzeleteket visszatéve, addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik. Sült burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||