Spenótos aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát kis kockára vágjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Közben a felhevített olajban az apró kockára vágott csirkemellet pirosra sütjük, közben sóval borssal, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. Hozzáforgatjuk a spenótot és, ha összeesett, belekeverjük a felvagdalt aszalt paradicsomot, a tejszínt és a krémsajtot. A sült burgonyával elvegyítve, parmezánnal meghintve, tálaljuk. Frissen adjuk asztalra, hogy a spenót ne puhuljon túl és a burgonya ropogós maradjon. Kollégiumban készítve, burgonya helyett, használhatunk konyhakész gnocchit vagy galuskát is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||