Sáfrányos spárgafőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
8 deci vizet forraljunk fel, keverjük bele a vajat, a sót, a cukrot és a citromlevet. Főzzük a lében két percig a spárgák zsenge fejét, majd tegyük át jeges vízbe. A spárgák aljáról törjük le a fásabb szárat és ezt is főzzük a lében negyed órát. Kevés lével felöntve, botmixerrel törjük, majd szűrjük át, hogy a durva rostok ne kerüljenek a főzelékbe. A megmaradt folyadékban főzzük az ujjnyi darabokra vágott spárgaszárat és a sáfrányt 5-6 percig, majd habarjuk be, a a tejszínnel simára kevert keményítővel. Közben öntsük hozzá a leturmixolt masszát. Betétként, a felmelegített spárgafejeket adva, tálaljuk. A spárga ízét kár lenne, valamilyen erős ízű feltéttel elrontani. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||