Szüreti csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
50 dkg otelló szőlő 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kettévágjuk és sóval, borssal meghintjük. Az olajat tepsibe öntjük, majd a csirkecombokat, a félfőre vágott hagymát és a finomra metélt fokhagymát belerakjuk. Ráöntjük a bor felét és alufóliával szorosan lefedjük. 175 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órát pároljuk. Levesszük a fóliát, a csirkéhez keverjük a leszemezett szőlőt, hozzáadjuk a félretett bort. Majd húsz percre visszatoljuk a sütőbe.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.