Borjútekercs májjal töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az olaj felében megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott májat és a finomra vágott fűszereket. Ha zsírjára sült félre tesszük. Belekeverjük a sajtot, majd a gyengéden kivert húsokra terítjük a sonkát és beborítjuk a májas keverékkel. Feltekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük. A félretett olajban átsütjük a hústekercseket, lapátkanállal kivéve félretesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, visszatesszük a húsokat, felöntjük a borral, az alaplével, majd puhára pároljuk. A hústekercseket ismét kivesszük, a szaftot sűrűre beforraljuk. A szélesmetéltet az előírás szerint megfőzzük. A húsokat a tésztára téve, a szafttal meglocsolva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||