Körtés-mandulás kuglóf (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Banya A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Desszert, Hétvégi ebéd, Advent, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A vajjal habosra keverjük a cukrot, a tojások sárgáját, végül a tejszínt. A masszához szitáljuk a lisztet. A körtét megtisztítjuk és felkockázzuk, kevés citromlével megcsepegtetjük, a szárazon megpirított mandulát gorombára vágjuk. Ezeket is hozzá keverjük a tésztához, majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Vajjal kikent és liszttel kihintett kuglófformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, a formából kiborítjuk és vaníliás porcukorral meghintjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||