Lengyel erdeigomba leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Gombafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Öblítsük le a gombát, majd áztassuk be langyos vízbe. Fél óra múlva öntsük fazékba az alaplével együtt és főzzük két órát. Közben pirítsuk meg a vajon az apróra vágott hagymát és keverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg és még egy órát csendesen forraljuk. A kevés vízben elkevert keményítőt forraljuk össze a levessel. A tányérokba mert levesbe kanalazzunk tejfölt és szórjunk rá finomra metélt petrezselymet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||