Töltött szűzpecsenye Sztroganoff után szabadon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott bacont süssük zsírjára, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróra metélt gombát és kevés borssal meghintve, süssük el a levét. Óvatosan sózzuk, mert a bacon és az uborka is sós. Végül keverjük bele a vékony csíkokra szelt uborkát, egy perc sütés után kapcsoljuk le a lángot és hagyjuk langyosra hűlni a gombás keveréket. A lehártyázott sertésszüzet szúrjuk fel, majd töltsük bele a gombás masszát. A nyílást tűzzük vagy varrjuk be. A sóval, borssal meghintett húst a felhevített olajon, öt perc alatt süssük körbe, majd a sütőálló serpenyőt tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. A húst fóliával letakarva tegyük félre, amíg a mártás elkészül. A serpenyőbe öntsük bele a bort, kevergetve forraljuk fel, hogy a serpenyő aljáról feloldódjanak az ízes pörzsanyagok, majd ha bor szinte teljesen elforrt, öntsük bele a tejfölt és a tejszínt. Közben keverjük hozzá a mustárt, ha összeforrt, adjuk hozzá a hús alatt összegyűlt levet is. A húst ferdén felszeletelve, a mártással félig leöntve tálaljuk. Sült burgonya vagy párolt rizs a hozzá illő köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||