Pikáns ananászsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hétköznapi vacsora, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Bálint nap, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi pörkölt, sós mogyoró 0 ? ? ? ? ?
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 db tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Készítsük el az öntetet. A kefírbe keverjük bele a sajtot, adjunk hozzá sót, borsot és cayenni borsot. Citromlé és az ananász lé egy részének hozzáadásával ízesítsünk a szánk szerint. Finomra vágjuk a hagymát, kockára az almát és az ananászt, majd forgassuk az öntetbe a saláta hozzávalóit. Hűtsük be, majd a mogyoróval megszórva tálaljuk.
Ha apróra vágott sonkát is keverünk bele, könnyű vacsora is lehet.