Fahéjas csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál olajat, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét a fűszerekkel botmixer poharába tesszük. Nem kell megijedni, a fahéj alapvetően csípős fűszer, a mediterrán konyha sokszor használja húsos ételekhez. Egynemű masszává törjük, majd a combokra kenjük és fél órára félretesszük. A félretett olajat és fél deci vizet tepsibe öntünk, a combokat a bőrrel felfelé belehelyezzük. A tepsit fóliával szorosan lefedjük és 180 fokos sütőben háromnegyed órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Frissen tálaljuk petrezselymes burgonyával és salátával. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||