Tejszines-répás sertésjava puliszkával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Tejszines-répás sertésjava puliszkával
Puliszka
Tejszines-répás sertésjava puliszkával A szeletekre vágott hús széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban a vékonyra karikázott újhagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük a borral, visszatesszük, a serpenyőbe, a hússzeleteket és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Szükség szerint, kevés vízzel, pótoljuk a levét, de a végére süssük zsírjára. Ekkor felöntjük a tejszínnel és a szaft besűrűsödésig forraljuk. Az evőkanállal galuskákra szaggatott puliszkával tálaljuk. Puliszka 1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és tovább keverve, csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. Önálló ételként vagy szaftosabb húsok mellé kínálhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||