az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Két evőkanál szalonnazsiradékkal kikenünk egy tűzálló tálat. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és a szalonna zsírjára tesszük, majd átkeverjük. A túrót, a tejfölt, a pörc harmadát és a szalonnazsiradék felét jól elkeverjük. A tésztát beleforgatjuk és a zsiradékkal kikent tálba nyomkodjuk. A többi zsírral leöntjük, rászórjuk a félretett pörcöt, majd a lefedett tálat, 30 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A tésztát, tíz percig pihentetve, kockára vágva tálaljuk.