Gixer túróscsuszája (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Két evőkanál szalonnazsiradékkal kikenünk egy tűzálló tálat. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és a szalonna zsírjára tesszük, majd átkeverjük. A túrót, a tejfölt, a pörc harmadát és a szalonnazsiradék felét jól elkeverjük. A tésztát beleforgatjuk és a zsiradékkal kikent tálba nyomkodjuk. A többi zsírral leöntjük, rászórjuk a félretett pörcöt, majd a lefedett tálat, 30 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A tésztát, tíz percig pihentetve, kockára vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||