Káposzta saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Szabadban, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint babérlevél 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát kitorzsázzuk és legyaluljuk, elkeverjük a félfőre vágott hagymával, majd lesózzuk. Időnként átforgatva két órát pihentetjük. 2 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a cukrot, az őrölt borsot, a köményt, ízlés szerint a babérlevelet, végül beleöntjük az ecetet és a kicsavart káposztára öntjük. Hűtőben egy napig hagyjuk állni, tálalás előtt.
Sült vagy grillezett húsok, kolbászok körete lehet.