Káposzta saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Szabadban, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A káposztát kitorzsázzuk és legyaluljuk, elkeverjük a félfőre vágott hagymával, majd lesózzuk. Időnként átforgatva két órát pihentetjük. 2 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a cukrot, az őrölt borsot, a köményt, ízlés szerint a babérlevelet, végül beleöntjük az ecetet és a kicsavart káposztára öntjük. Hűtőben egy napig hagyjuk állni, tálalás előtt. Sült vagy grillezett húsok, kolbászok körete lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||