Tőkehalmáj pirítóson (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hidegkonyhai készítmények, Hétvégi ebéd, Buli, Macskajajra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A konzerv olaját leöntjük és az olajjal egy decire kiegészítjük. A tojássárgáját a citromlével, a mustárral, sóval, borssal ízesítve elkeverjük, majd az olajat fokozatosan hozzáadva, majonézzé keverjük. Hozzáforgatjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprit, hagymát és az apróra tördelt májat. Hűtőben pihentetjük, majd a pirított rozskenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||