Magyaros halkolbász (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Advent, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Párolt, Remoska, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
50 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
50 dkg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifilézett, kiszálkázott halhúst és az őrölt fűszereket összedolgozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsírt, Jól elkeverjük, majd birka vékonybélbe töltjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a páclével locsolgatva készre pároljuk. Alá simítjuk a burgonyapürét és zöldségekkel díszítve tálaljuk.