Roquefortos csirkecsíkok fusilivel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: zsupi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
15 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vizet feltesszük forralni, majd előkészülünk a tészta főzéséhez. Egyidőben felforrósítjuk az olajat, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal, majd átpirítva, összesütjük az összetört roqueforttal és a tejszínnel. A főtt tésztával elkeverve tálaljuk.