Hirtelen sült malackaraj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 740 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Hideg téli napokra, Hirtelen sült, Tárcsa, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A szeleteld bőrös karajt a tenyerünk élével kiverjük, majd a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Ez lehet pár óra vagy egy éjszaka. A húst lecsepegtetjük, majd szárazra itatjuk és a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A középforróra hevített olajban, egyszer megfordítva, pirosra sütjük. Párolt káposztával, petrezselymes burgonyával és szeletelt almával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||