Habos túrós sütés nélkül (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg Hozzávalók 4 személyre: Habos túrós sütés nélkül
Túró a tetejére
Máz a tetejére
Habos túrós sütés nélkül Hozzávalók: • 50 dkg darált háztartási keksz • 10 dkg vaj • 10 dkg porcukor • 10 dkg kakaópor • 2 ek rum • annyi tej, hogy összeálljon Túrótöltelék: • 50 dkg tehéntúró • 20 dkg porcukor • 2 csomag vaníliás cukor • 0,5 l habtejszín • 1 cs tortazselé Tetejére: • 3 dl tej • 1 csomag vaníliás pudingpor • ízlés szerint cukor Elkészítése: A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.Rákenjük a túrótölteléket. A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk. A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk. Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük. Túró a tetejére Túrótöltelék: • 50 dkg tehéntúró • 20 dkg porcukor • 2 csomag vaníliás cukor • 0,5 l habtejszín • 1 cs tortazselé Máz a tetejére Tetejére: • 3 dl tej • 1 csomag vaníliás pudingpor • ízlés szerint cukor Kakaó Elkészítése: A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.Rákenjük a túrótölteléket. A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk. A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk. Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||