Habos túrós sütés nélkül (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg

Hozzávalók 4 személyre:

Habos túrós sütés nélkül
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
50 dkg keksz (édes) 449 8.2 11 78.8 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túró a tetejére
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Máz a tetejére
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Habos túrós sütés nélkül
Hozzávalók:
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 10 dkg kakaópor
• 2 ek rum
• annyi tej, hogy összeálljon
Túrótöltelék:
• 50 dkg tehéntúró
• 20 dkg porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 0,5 l habtejszín
• 1 cs tortazselé
Tetejére:
• 3 dl tej
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.Rákenjük a túrótölteléket.
A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.
A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk. Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük.


Túró a tetejére
Túrótöltelék:
• 50 dkg tehéntúró
• 20 dkg porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 0,5 l habtejszín
• 1 cs tortazselé

Máz a tetejére
Tetejére:
• 3 dl tej
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• ízlés szerint cukor

Kakaó
Elkészítése:
A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.Rákenjük a túrótölteléket.
A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.
A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk. Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük.