Csirke zöldbabbal és lime-mal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hirtelen sült, Wok, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kifilézzük és ceruzányi csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd az ötfűszerrel elkevert liszttel elkeverjük. A felesleget leszitáljuk. Adagonként, a felhevített olajban, megpirítjuk és tálba szedjük. A maradék zsiradékban a zöldbabot és az alaplét átforrósítjuk, ha megpuhult, a reszelt gyömbérrel, a második lime levével és reszelt héjával ízesítjük. Belekeverjük a húst, végül a zöldséget és összepároljuk. A mézet és a lisztet belekeverve felforraljuk. Metélőhagymával bőven meghintve, párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||