Sült burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A meghámozott burgonyát egyforma alakra vágjuk, ez lehet karika, hasáb, kocka, majd papírtörlőn leszárítjuk és az olajsütőbe, 190 fokos hőmérsékletűre felmelegített olajba téve addig sütjük, amíg egyenletes világossárga színt kap (2-3 perc, de ez nagyban függ a burgonya fajtájától). Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Az így elősütött krumplit betehetjük a mélyhűtőbe, ha erősen csírázik a burgonyánk, jó tartósítási módszer. Közvetlenül tálalás előtt ismét felhevített olajba tesszük, akár mélyhűtve is és 6-7 percig sütjük, 180-190 fokos olajban, a burgonya legyen aranysárga. Mindig csak annyi burgonyát tegyünk az olajba amennyi még nem hűti le az olajat. Csak a tányéron sózzuk. |