Quinoa főzése (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Pucka
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Reggeli, Főétel mellé, Böjt, Párolt, Édes, Sós, Hideg, Meleg, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg quinoa 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A quinoát főzése előtt jól mossuk le, finom szövésű szitában vagy gyolccsal bélelt kendőben, mert aprók a magok. Szikkasszuk le. Ha köretnek főzzük, érdemes kevés olajban lepirítani, kellemes, diós íze lesz. Kétannyi vízben főzzük fel, majd pároljuk, végül a rizshez hasonlóan, hagyjuk kendő alatt párolódni, hogy a vizet jól felszívja. Köretnek, salátának vagy reggeli éteknek kínáljuk.