Sertésszűz egyben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Timmy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Macskajajra, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A sertésszüzet lehártyázzuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. Alufóliába tekerve, pácoljuk, lehetőleg egy éjszakát. Másnap, szobahőmérsékletre engedve, kissé sózva, a felhevített olajon, sütőálló serpenyőben, körbepirítjuk, majd, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 percig, hagyjuk sülni. Alufóliával betakarva, negyed órát hagyjuk állni. Ujjnyi vastagra szeletelve, vegyes körettel és salátával tálaljuk. Hidegen, vékonyra szelve, a hidegtálak dísze lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||