Sertésszűz egyben sütve (Hajókonyha recept)
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Timmy
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:
Húsételek Sertésből
Cimkék: Húsételek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Macskajajra, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók
4 személyre:
|
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
fokhagyma granulátum |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kiskanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kiskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
60 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|

A sertésszüzet lehártyázzuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. Alufóliába tekerve, pácoljuk, lehetőleg egy éjszakát. Másnap, szobahőmérsékletre engedve, kissé sózva, a felhevített olajon, sütőálló serpenyőben, körbepirítjuk, majd, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 percig, hagyjuk sülni. Alufóliával betakarva, negyed órát hagyjuk állni. Ujjnyi vastagra szeletelve, vegyes körettel és salátával tálaljuk. Hidegen, vékonyra szelve, a hidegtálak dísze lehet.
|