az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a szárakat félretesszük) és beledobjuk a durvára vágott diót meg a mazsolát, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, és legalább 3 órát állni hagyjuk. A szőlőleveleket, ha frissek leforrázzuk, ha konzerv leöblítjük. Fonákjával lefelé asztalra tesszük és megtöltjük a rizses keverékkel. A kapor- és a petrezselyemszárakat egy lábos aljára terítjük, és néhány szőlőlevelet teszünk rá. A töltött szőlőleveleket szorosan egymás mellé téve elrendezzük a lábasban. Sóval és borssal megszórjuk, 8 dl vizet és az olívaolajat öntsük rá, szőlőlevelekkel fedjük le. A töltött szőlőlevelekre tányért teszünk, hogy főzés közben ne tudjanak feljönni. Kis lángon, fedő addig főzzük, amíg az összes vizet magába nem szívja, addigra a rizs megfő.
Melegen vagy hidegen tálaljuk.