Kelkáposzta főzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra. Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, köménymagot, borsot és a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát. Amíg fő, készítsünk rántást az olajból és a lisztből, a lángról levéve, szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük el, öntsünk rá egy kevés hideg vizet, majd bő merőkanálnyit a kel főzővizéből. Szűrjük, a majdnem puha, főzelékbe és forraljuk össze. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||