Csirkemelles zöldbab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Bogrács, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A bőrből és a csontból, ha van időnk, készíthetünk alaplevet. A szalonnát felkockázzuk, és a finomra szelt hagymával lepirítjuk. A csirkemellet fehéredésig sütjük rajta. Rászórjuk a feldarabolt zöldbabot, ezzel is sütjük egy kicsit, majd fűszerezzük és kevés alaplével vagy vízzel felöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A folyadékot fokozatosan adjuk hozzá, hogy a végére sűrű szaft maradjon. Párolt rizs, galuska vagy tarhonya a tökéletes körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||