Pityu bácsi sajtosa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Szilveszter, Farsang, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt tejben megfuttatjuk, aztán összekeverjük a liszttel, a sóval és az olajjal. Jól összegyúrjuk, 4 cipóba osztjuk és meleg helyen kelni hagyjuk. Közben a margarint 3 tojássárgájával kikeverjük. Ezt kenjük a 4 téglalap alakúra, kinyújtott tésztára és reszelt sajttal megszórjuk, majd feltekerjük mint a bejglit. A tetejére kenünk egy kanál tejfölt, 1 tojássárgájával kikeverve. Sajttal, köménymaggal, vagy szezámaggal lehet megszórni a végén. Végül a 4 rudat háromszögekre vágjuk és előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||