Burgonya boulanger (pék) módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Böjt Hozzávalók 4 személyre:
Szeleteljük fel a megtisztított burgonyát és a hagymát uborkagyalun. A burgonyaszeleteket sózzuk, borsozzuk meg. A vaj harmadával kenjünk ki egy sütőedényt és egyenletesen rétegezzük bele a burgonya és hagymakarikákat. A tetejére burgonya kerüljön és vigyázzunk a szép elhelyezésre. A fokhagymát héjastul lapítsuk meg és forraljuk fel a tejel elkevert zöldségalaplével. Szűrjük a burgonyarakottasra, de csak annyit, hogy éppen ne lepje el. csurgassuk a tetejére a félretett olvasztott vajat. A tálat szorosan fedjük le alufóliával és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, majd a fóliát levéve, 180 fokra csökkentve a hőt még 40 percig süssük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||