Gombás csusza (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a zúzott fokhagymát és az apróra metélt gombát. Zsírjára sütjük, belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a babért és a rozmaringot. A vörösborral felöntve rövid lére visszaforraljuk. Közben a csuszatésztát sós vízben fogkeményre főzzük, jól lecsepegtetjük. A tészta harmadát tűzálló tálba terítjük, a babérleveleket kidobjuk és bevonjuk a gombamártás felével, megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Ismét egyharmad tészta, gombamártás és sajt következik. A tetejére kerülő tésztát meghintjük a maradék sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük amíg a sajt ráolvad. Rövid pihentetés után tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||