Csőben sült kelbimbó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Rakott, Sós, Zöldség, Böjt, Csőben sült, Meleg

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított kelbimbókat főzzük sós vízben félpuhára. Ha megfőtt keverjük el a vajon pirított zsemlemorzsában és terítsük el egy tűzálló tálban. A habosra vert tojásokat keverjük el a tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval és reszeljük bele a sajt felét. Öntsük a tejfölös keveréket a kelbimbókra és szórjuk rá a maradék sajtot. Előmelegített sütőben addig süssük míg a tetején a sajt aranysárga nem lesz. A sütőből kivéve vágjuk kockára és melegen tálaljuk.