Ribizlis máktorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Buli, Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Savanyú, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a citrom héját, a joghurtot, a tojást, az olajat, a pálinkát és egy csipet sót keverjünk össze. Adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze, majd forgassuk bele óvatosan a megmosott, lecsepegtetett ribizlit vigyázva, hogy ne törjük össze a szemeket. Az egészet tegyük egy kivajazott és kilisztezett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben süssük meg kb. 30 perc alatt. A tortát formában hagyva pihentessük 10 percig, majd vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A hideg torta tetejét szórjuk meg porcukorral és díszítsük zselatinba mártott ribizlivel és citromfűvel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||