Zöldséges őzragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott őzlapockát kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A szalonnát kisütjük, zsírján megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az őzhúst és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, jól összekeverjük és kicsit pirítjuk, najd felöntjük a vörösborral és lassan, fedő alatt pároljuk. Amikor az őzhús félig megpuhult, hozzáadjuk a vegyes zöldséget, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a megroppantott borókabogyót és sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi és lefedve, lassú tűzön készre pároljuk. Ajánlott körete tarhonya vagy nokedli. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||