Vargányás vaddisznótokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A vaddisznóhúst kisujjnyi csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk rajta az apró kockára vágott hagymát. Rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd megfűszerezve, saját levében pároljuk. A vargányát megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. A mikor a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Felöntjük a vörösborral és készre pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús puha legyen, a szaftja pedig sűrű. Forrón tálaljuk, köretként burgonyaropogóssal vagy burgonyafánkkal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||