Darázsfészek (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Buli, Csőben sült, Édes, Meleg, Tésztafélék, Teaparti Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt 3 dl langyos tejbe morzsolva, egy mokkáskanál cukorral futtassuk fel. Dolgozzuk össze a liszttel, a citromhéjjal, a tojássárgájákkal és a csipet sóval, majd dagasszuk simára és langyos helyen kelesszük, háromnegyed óra alatt, a duplájára. Közben a meglangyosított vajat, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a mazsolával és egy evőkanál kivételével, a porcukorral keverjük össze. A megkelt tésztát finoman gyúrjuk át és lisztezett deszkán nyújtsuk centi vastagra. Kenjük rá a diós masszát, szórjuk meg a mazsolával, majd, amint a rétest szokás, csavarjuk fel. Olvasztott vajba mártott késsel szeleteljük fel, háromujjnyi szeletekre. A szeleteket állítsuk egy kivajazott lábosba és kelesszük még fél órát. Azután előmelegített sütőben, 180 fokon, süssük 30 percig. Ekkor öntsük le a maradék cukros tejjel és süssük tovább, 160 fokon, 20 percig. A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni, ne szeleteljük, hanem tépjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||