Tepertős stangli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Tésztafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk. Kezdetben ne adjuk hozzá az összes tejfölt, hogy be tudjuk állítani a tészta keménységét. Ha elkészültünk, nyújtsuk ki a tésztát és kenjük rá a megdarált tepertőt, majd kétszer szimplán és kétszer duplán hajtogassuk, mint a leveles tésztát, de pihentetés nélkül. Végül ujjnyi vastagra nyújtva, kenjük be a tetejét a harmadik tojással. Vágjuk 2 centi széles, tetszés szerinti hosszúságú csíkokra és 220 fokos előmelegített sütőben süssük, kb 20 perc alatt, aranybarnára. Bor mellé ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||