Sajtos rágcsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Húsvét, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Tésztafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és belegyúrjuk a morzsalékos tésztába a megreszelt sajtok felével. A tojásfehérjét habnak felverjük, rákenjük a centi vastagra nyújtott tésztára, majd rászórjuk a reszelt sajt másik felét, 1 órát állni hagyjuk, majd derelyevágóval csíkokra vágva előmelegített, 200 fokos sütőben, mintegy 10 perc alatt megsütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||