Parajjal töltött derelye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Előételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A lisztből és a tojásból só és kis víz hozzáadásával tésztát gyúrunk és amíg a paraj elkészül pihenni hagyjuk. A spenótot megmossuk vastag szárait levágjuk és egy evőkanál vajon megpároljuk, ha kihűlt, felvagdossuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát kinyújtjuk és négyzetekre vágva, kanálnyi spenóttal megtöltjük, majd a szélét vízzel megkenve, félbe hajtjuk. Bő, sós vízben kifőzzük. A maradék vajban megpároljuk a zúzott fokhagymát és tálaláskor ezzel leöntve a tésztát reszelt sajttal bőven megszórjuk.l | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||