Sóskafőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Savanyú, Édes, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A sóskát váltott vízben alaposan mossunk meg. A levelek szárát szakítsuk le, majd a megtisztított sóskát újból megmosva vágjuk csíkokra. Egy lábosban melegítsük fel az olajat és dobjuk rá az összevagdalt sóskát, fedő alatt, többször átkeverve, néhány percig pároljuk, majd fedő nélkül süssük le zsírjára. Sózzuk meg és habarjuk be a tejfölben és tejben csomómentesre kevert liszttel. Szórjuk rá a cukrot és kevergetve főzzük még tíz percig. Főtt krumplival és tükörtojással tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||