Rebarbarás morzsás sütemény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Hétvégi ebéd, Buli, Töltött, Csőben sült, Édes, Savanyú, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Rebarbarás morzsás sütemény
A töltelékhez
A morzsához
Rebarbarás morzsás sütemény Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, kibélelünk vele egy peremes gyümölcstortaformát. Belehalmozzuk a rebarbarát és a tetejére szórjuk a morzsát. 180 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órát sütjük. A töltelékhez A megtisztított rebarbarát feldaraboljuk és összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal és az őrölt fűszerekkel. A morzsához A hozzávalókhoz öntjük az olvasztott vajat és késes keverőben morzsásra dolgozzuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||